This newsletter can be viewed online by clicking on this link

Persbericht

Lancering Notes from Aleppo

Verhalen uit het dagelijks leven van de achtergebleven en teruggekeerde bewoners van Aleppo.

In 2012 dwong de oorlog in Syrië fotograaf Issa Touma om zijn huis en leven in Aleppo te verlaten. In de daarop volgende jaren reisde Issa geregeld terug, waarbij hij verslag deed van zijn eigen ervaringen en die van zijn stadgenoten, totdat het oosten van Aleppo eind 2016 werd heroverd door het Syrische regime.

Notes from Aleppo biedt een subjectieve blik op het voortdurende conflict in Syrië. Het toont de zware taak van de bewoners van de stad om het dagelijkse leven weer enigzins normaal te maken. In acht korte verhalen ontmoet Issa buren, vrienden en onbekenden, mensen die nooit zijn weggegaan en mensen die, zoals Issa zelf, zijn teruggekeerd. Hij laat zien wie er uiteindelijk bijdragen aan de heropbouw: niet het regime of bondgenoot Rusland, niet Europa of de VS, laat staan de Golfstaten. Het herbouwen van de stad komt neer op de schouders van de bewoners zelf. Hun verhalen, die in de media amper aan bod kwamen (en komen), zijn zo divers als de bewoners zelf en onthullen een andere en onbekende kant van Aleppo.

Notes from Aleppo is een gratis web app, gebaseerd op het multimedia storytelling platform Slices en geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. In acht episodes volgt Touma de achtergebleven en teruggekeerde bewoners van Aleppo in hun pogingen om het dagelijks leven draaiende te houden in de door oorlog verscheurde stad. De web app is een vervolg op eerdere samenwerkingen tussen Touma en Paradox met veelvuldig bekroonde korte films 9 Days – From My Window in Aleppo (2015) en Greetings from Aleppo (2016).

Notes from Aleppo is mogelijk gemaakt met genereuze steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Nederlands Film Fonds. Paradox wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds.

read more
 

Lancering en debat Pakhuis De Zwijger

Op maandag 22 oktober gaan fotograaf en curator Issa Touma, Paul Aarts (senior docent internationale betrekkingen, UvA), Huib de Zeeuw (journalist en Midden-Oosten specialist) en Besan Zarzar (journalist) met elkaar in gesprek over de situatie in Aleppo en de uitdagingen waar de bewoners voor staan. Wie zijn deze mensen, die zonder hulp van internationale organisaties toch besluiten hun huizen weer op te bouwen? En welke rol spelen de internationale media in het beeld wat wij hier van het conflict krijgen? En hoe moeten we de ontwikkelingen in Syrië lezen in geopolitiek verband?

Het gesprek wordt gemodereerd door schrijver/journalist Chris Keulemans. Met een live optreden van de Syrische muzikant Gharib Ali.

read moreWarning: Trying to access array offset on value of type bool in /domains/paradox.nl/DEFAULT/wp-content/themes/paradox/single-newsletter.php on line 366

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /domains/paradox.nl/DEFAULT/wp-content/themes/paradox/single-newsletter.php on line 366

Noot voor de redactie

De eerste drie verhalen staan nu online. Vanaf de lancering wordt er, tot het einde van 2018, iedere twee weken een nieuwe episode gepubliceerd. De afzonderlijke episodes zijn beschikbaar als documentaire content voor online journalistieke en human interest platforms. Contacteer aw@paradox.nl voor de mogelijkheden.

Issa Touma is voor de lancering in Nederland en is van 21 t/m 23 oktober beschikbaar voor interviews. Contacteer Lys Romero op lr@paradox.nl of via +31 299 31 50 83 voor een afspraak.

read more


 

 Events

Programma

Maandag 22 oktober

Locatie: Pakhuis de Zwijger in Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur

Sprekers: Issa Touma (fotograaf en curator), Paul Aarts (senior docent internationale betrekkingen , UvA), Huib de Zeeuw (journalist en Midden-Oosten specialist) en Besan Zarzar (journalist).
Moderator: Chris Keulemans (journalist).
Muziek:Gharib Ali.

Aanmelden hieronder.

read more


 News

Bekijk de trailer